Google Earth brengt crisis in Darfoer in beeld

Internetreus Google heeft samen met het Holocaustmuseum uit Washington het project "Crisis in Darfoer" opgericht om de wreedheden in die Soedanese provincie onder de aandacht te brengen. Gebruikers van het satellietfotoprogramma Google Earth kunnen inzoomen op de verwoeste regio en de vluchtelingenkampen en de sporen van platgebrande huizen zien.

(belga) De website heeft een lijst opgemaakt van zowat 1.600 dorpen die getroffen werden door het conflict samen met een honderdtal foto's en tientallen videogetuigenissen. Grafieken en foto's begeleiden de kaarten, die regelmatig geactualiseerd worden.

Dit project is het eerste dat kadert in het initiatief van het Holocaustmuseum om genocides af te keuren en te verhinderen. 'Technologie zoals die van Google Earth kan helpen om jongeren te onderrichten over de wreedheden van vroeger en nu', aldus Sara Bloomfield, directrice van het museum.

Volgens hulporganisaties kwamen 300.000 mensen om het leven tijdens de burgeroorlog. Daarbovenop sloegen 2,5 miljoen mensen op de vlucht.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud