Google is klaar om de auteursrechten te beschermen van video's op YouTube

De zoekmachine Google waartoe ook YouTube behoort, kondigde donderdag aan dat het een software zal lanceren om video's te blokkeren die door piraten op de site zijn gepost. Dit is bedoeld om de auteursrechten beschermen.

(belga) De software 'Claim Your Content' zal de eigenaars van video's toelaten om onmiddellijk te achterhalen of er illegale verspreidingen plaatsvinden op YouTube. Google hoopt om zo ook te antwoorden op beschuldigingen van piraterij waarmee de internetreus geconfronteerd wordt.

De televisie- en filmgroep Viacom besliste vorige maand om Google en haar filiaal YouTube voor de rechter te brengen voor piraterij. Ze eist een miljard dollar schadevergoeding omdat ze een deel van de klassieke media overnemen. Viacom (met onder andere MTV, Comedy Central en de Paramount studio's) zette deze stap na maanden van onderhandelingen. Die leverden echter geen akkoord over de 'gepaste compensatie' die ze eisen van de site YouTube.

Viacom argumenteert dat 'bijna 160 000 niet - toegestane fragmenten van uitzendingen zijn verspreid op YouTube' en dat deze fragmenten 'meer dan 1,5 miljard keer' werden bekeken.

foto bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud