Google verwijdert links naar Belgische Franstalige kranten

Zoekrobot Google heeft de link naar websites van enkele Belgische Franstalige kranten verwijderd of naar de achtergrond verdrongen. Het gaat om de kranten die een proces instelden tegen Google wegens schending van het auteursrecht, waarvoor Google daadwerkelijk veroordeeld werd.

(belga) Het vonnis staat op de website van Google. Wie op google.be 'La Libre Belgique', 'Le Soir', 'La Dernière Heure' of 'Vers L'avenir' intikt, krijgt de websites van deze kranten niet meer bovenaan de lijst van de resultaten. De zoekfunctie geeft bijvoorbeeld 685.000 verwijzingen en het is onmogelijk na te gaan of de website van de krant zich daaronder bevindt.

Op google.com verschijnen de websites van deze kranten wel nog bovenaan de lijst van resultaten. Een Belgische surfer wordt echter automatisch naar google.be doorgeschakeld als hij google.com wil gebruiken. Via de onthaalpagina van google.be kan hij onderaan de pagina wel een link naar google.com vinden waarmee hij toegang tot de internationale site krijgt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud