Goor en Deflandre niet in beroep tegen schorsing

(belga) - Het Uitvoerend Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft donderdag beslist om niet in beroep te gaan tegen de beslissingen van de Disciplinaire Comissie van de Wereldvoetbalbond FIFA in de zaken rond Rode Duivels Bart Goor en Eric Deflandre. Dat meldde de KBVB donderdag in een communiqué. Beide spelers gaan evenmin in beroep.

"De KBVB geeft twee redenen waarom het niet in beroep gaat tegen de beslissing. Eerst en vooral is de KBVB van oordeel dat de spelers in beroep geen strafvermindering zullen krijgen. Ten tweede, is de beslissing van de KBVB om niet in beroep te gaan, een duidelijk signaal dat de Voetbalbond wil optreden tegen alle vormen van onsportief gedrag", meldt het communiqué.

"De spelers gaan evenmin in beroep tegen de beslissing van de FIFA", meldde KBVB-woordvoerder Nicolas Cornu. "Deflandre legt zich neer bij de straf, en beseft dat hij waarschijnlijk toch geen strafvermindering zal kunnen bekomen. Goor van zijn kant ziet het nut van een beroep niet in zonder de steun van de KBVB".

Bart Goor en Eric Deflandre kregen een zware straf van de FIFA naar aanleiding van hun rode kaarten tijdens de wedstrijd Spanje/België van 9 oktober 2004. Bart Goor kreeg een schorsing van vier speeldagen en een geldboete van 10.000 Zwitserse frank, bovenop zijn schorsing van één speeldag voor twee gele kaarten. Eric Deflandre kreeg een schorsing van drie speeldagen en een geldboete van 7.500 Zwitserse frank.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud