GP van België Formule1 op kalender 2004

(belga) - De Wereldraad van de Internationale Automobielfederatie (FIA) heeft de Grote Prijs van België in Spa-Francorchamps op de voorlopige Formule1-kalender geplaatst. De wedstrijd is gepland op 29 augustus 2004. Dit jaar komt Francorchamps niet aan bod nadat de FIA de wedstrijd schrapte omdat ons land het verbod op tabaksreclame vroeger deed ingaan dan de Europese Unie voorschreef.

Een definitieve kalender is echter niet te verwachten voor de vergadering van de FIA in oktober in Parijs.

Lijkt de GP van China in Shanghai meer en meer zekerheid te verwerven op 10 oktober, dan valt een beslissing omtrent de GP van Bahrein mogelijk in de loop van volgende week na contactname met de diverse renstallen. Als Bahrein van de kalender verdwijnt, behoudt de GP van San Marino zijn plaats in het Formule1-circus. Er zijn met andere woorden nog tal van onzekerheden voor het circuit van Spa-Francorchamps.

De FIA besloot het verbod op tabaksreclame in de automobielsport te verdagen tot 1 oktober 2006. In eerste instantie aanvaardde de FIA in oktober 2000 het voorstel van de Europese Unie om alle tabaksreclame te verbieden vanaf het seizoen 2006. Woensdag kwam de FIA echter op deze beslissing terug en stelt promotors, organisatoren, renstallen en piloten voor elke vorm van tabaksreclame te weren vanaf 1 oktober 2006, dus na afloop van het F1-seizoen 2006.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud