Halve finalisten bij mannen bekend

Nadat woensdag Mikhaïl Youzhny en Andy Roddick hun kwartfinale hadden gewonnen, plaatsten Roger Federer en Nicolay Davydenko zich donderdag voor de halve eindstrijd op de US Open.

(belga) De Zwitser Roger Federer, 's werelds onbetwiste nummer één, heeft zich donderdag vlot geplaatst voor de halve finales op de US Open, het vierde en laatste grandslamtoernooi van het jaar. In New York rekende hij in vier sets af met de als vijfde geplaatste Amerikaan James Blake: 7-6 (9/7), 6-0, 6-7 (9/11), 6-4.

Voor Federer, dit jaar al winnaar van de Australian Open en Wimbledon, is het de tiende opeenvolgende keer dat hij de halve finales van een grandslam bereikt. 'God' won de voorbije twee seizoenen telkens de US Open.

Voor een plaats in de finale moet de 25-jarige Zwitser aan de slag tegen zijn Russische leeftijdsgenoot Nikolay Davydenko, het zevende reekshoofd. Die klopte de als veertiende geplaatste Duitser Tommy Haas: 4-6, 6-7 (3/7), 6-3, 6-4, 6-4.

In de tweede halve finale nemen de Amerikaan Andy Roddick (9e reekshoofd) en de Rus Mikhaïl Youzhny het tegen elkaar op. De twee konden zich woensdag al plaatsen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud