Henin besluit topjaar met winst in de Masters

Justine Henin-Hardenne (WTA 3) heeft zondag in Madrid de WTA Masters gewonnen, het officieuze wereldkampioenschap tennis. In de finale versloeg ze de Franse titelverdedigster Amélie Mauresmo (WTA 1) met 6-4 en 6-3.

(belga) Voor Henin-Hardenne is deze eerste eindzege op de Masters het orgelpunt van een fantastisch jaar. De 24-jarige Belgische won in 2006, ondanks het nodige blessureleed, zes toernooien en bereikte op de vier grandslams de finale. Op Roland Garros pakte ze voor de derde keer de titel. In totaal heeft de regerende olympisch kampioene nu 29 WTA-titels op haar palmares. Het is tevens nog maar de derde keer dat een Belgische erin slaagt om de Masters te winnen. In 2002 en 2003 mocht Kim Clijsters zich de officieuze wereldkampioene noemen.Met Mauresmo en Henin-Hardenne stonden in de Spaanse hoofdstad het huidige en het toekomstige nummer 1 voor de tweede keer in enkele dagen tijd tegenover elkaar.

Mauresmo haalde het vrijdag in de poules en begon daarom met een klein psychologisch voordeel aan de partij. In de onderlinge stand leidde ze bovendien met 6-5. Toch was het Henin-Hardenne die het beste startte. Ze versierde in de openingsgame meteen twee breekkansen, maar dankzij een goede service werkte Mauresmo zich uit de problemen. In het volgende opslagspel kreeg Henin-Hardenne opnieuw een mogelijkheid om te breken, maar weer kon haar opponente rekenen op een solide opslag. In het vijfde spel viel de break dan toch (3-2). Toen Henin-Hardenne die vervolgens consolideerde, leek ze op weg naar vlotte setwinst.

Een luid aangemoedigde Mauresmo beet evenwel van zich af en brak in de achtste game terug tot 4-4. Een nieuwe break van Henin-Hardenne zette de Française echter opnieuw op achterstand en toen 'Juju' bij 5-4 en 40/0 drie setballen kreeg, was de openingsmanche gespeeld: 6-4 na net geen uur hoogstaand tennis.In set twee hielden beide meisjes, ondanks een festival aan breaks, gelijke tred tot 3-3. Toen snoepte Henin-Hardenne voor de derde keer in die set de opslag van Mauresmo af en liep uit tot 4-3. Ze behield vervolgens haar eigen service (5-3) en ging dan nog eens door de opslag van Mauresmo, wat haar de verdiende titel opleverde.De zege van Henin-Hardenne is des te knapper omdat ze op de Masters haar terugkeer in het circuit vierde nadat ze twee maanden moest revalideren van de spierscheur in het rechterbeen die ze in september tijdens de verloren Fed Cup-finale tegen Italië had opgelopen.

Photo Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud