Henin-Hardenne speelt finale Wimbledon

Justine Henin-Hardenne (WTA 3) heeft zich donderdag als eerste geplaatst voor de finale van Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het jaar. In de halve eindstrijd won de olympisch kampioene met 6-4 en 7-6 (7/4) van Kim Clijsters (WTA 2).

(belga) Henin-Hardenne neemt het in de finale op tegen de winnares van het duel tussen de Française Amélie Mauresmo (WTA 1) en de Russin Maria Sharapova (WTA 4).

Voor Henin-Hardenne wordt het de tweede Wimbledonfinale. In 2001 verloor ze in drie sets van de Amerikaanse Venus Williams. Wimbledon is het enige grandslamtoernooi dat ze nog niet won.

Onze landgenotes maakten er een boeiender kijkstuk van dan de halve finale van Roland-Garros een maand geleden. Van bij het begin speelden beide speelsters op hoog niveau en behielden ze makkelijk hun opslag. De eerste break kwam op naam van Clijsters, die in de zevende game aan één kans genoeg had: 3-4. Henin gaf haar in het volgende spelletje echter lik op stuk en het stond weer gelijk. Bij Clijsters leek het vertrouwen gebroken, terwijl Henin-Hardenne haar kans rook: na 37 minuten was de set binnen voor de Waalse (6-4).

Beide speelsters bleven het hoge spelpeil aanhouen, wat resulteerde in enkele mooie rally's. Henin kreeg bij 1-0 twee breakkansen, maar Clijsters redde de meubelen. Dat deed de Limburgse duidelijk goed: ze vond haar niveau terug en maakte minder fouten dan op het einde van de eerste set. Clijsters ging dan zelf door de opslag van Henin, maar weer slaagde Henin erin om terug te breaken: 3-3. Nadien krikten beide speelsters hun niveau nog ietsje op en behielden hun opslag. Bij 5-5 ging de Limburgse indrukwekkend op 'love' door de opslag van Henin, maar ze verzuimde de set uit te serveren. Henin knokte zich naar een tiebreak, bij Clijsters was de veer gebroken. Henin behaalde de tiebreak met 7-4 en had na anderhalf uur haar finaleticket op zak.

Henin gaat zonder één set te verliezen naar haar tweede Wimbledonfinale, Clijsters verliest net zoals op Roland Garros en Eastbourne in de halve finale van Henin-Hardenne. De Waalse leidt in de onderlinge duels nu met 12-10.

Enkel vrouwen - Halve finale:

Justine Henin-Hardenne (BEL/3) - Kim Clijsters (BEL/2) 6-4, 7-6 (7/4)

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud