Henin-Hardenne verliest finale Berlijn

Justine Henin-Hardenne (WTA 7) is er zondag niet in geslaagd om voor de vierde keer in haar carrière het WTA-tennistoernooi van Berlijn te winnen. In de finale verloor de Belgische titelverdedigster, het derde reekshoofd, van de Russin Nadia Petrova (WTA 4), het tweede reekshoofd, na een thriller van 2u49 met 4-6, 6-4 en 7-5.

(belga) Henin-Hardenne won het toernooi in Berlijn in 2002, 2003 en 2005. Vorig jaar klopte ze in de eindstrijd diezelfde Petrova.

Voor Nadia Petrova is het de vijfde toernooizege op het WTA-circuit, de vierde dit jaar na overwinningen in Doha, Amelia Island en Charleston.

Henin-Hardenne en Petrova, beiden bijna 24 jaar, hebben nu al tien keer tegen elkaar gespeeld. Acht keer trok de Belgische aan het langste eind. In 2006 ontmoetten ze elkaar tot dusver drie keer, het was de eerste nederlaag voor Henin-Hardenne.

De finale begon zondag niet goed voor de Belgische. Al in het tweede spel verloor ze haar opslag, waardoor ze meteen op achtervolgen was aangewezen. Maar de titelverdedigster herstelde zich goed, ging twee keer na elkaar door de service van haar opponente en pakte een 4-2 voorsprong. Beiden vrouwen behielden vervolgens hun service, zodat Henin-Hardenne de eerste set na 46 minuten kon binnenhalen met 6-4.

De tweede set begon volgens het scenario van de eerste met opslagverlies van Henin-Hardenne in het tweede game, zodat ze onmiddellijk tegen een 0-2 achterstand aankeek. Maar net als in de openingsmanche brak het nummer zeven van de wereld meteen terug en bracht de bordjes weer in evenwicht (2-2). Beide speelsters gaven elkaar daarna geen duimbreed toe tot het tiende game, waarin Petrova de eerste van drie breakpunten meteen benutte en zo de set naar zich toe trok: 4-6 na bijna een uur.

In set drie was het opnieuw Petrova die als eerste brak bij 1-2, maar Henin-Hardenne reageerde gepast met een rebreak. De twee hielden elkaar dan in evenwicht tot 5-6. In het twaalfde game lukte Petrova een tweede break, goed voor de overwinning en de toernooizege.

(Foto belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud