Advertentie

Henin vlot naar tweede ronde Australian Open / Callens uit

(belga/tijd) ) - Justine Henin-Hardenne (WTA-1) heeft zich in twee sets geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open in Melbourne, het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar.

Topfavoriete Henin-Hardenne versloeg in haar openingspartij de 15-jarige Australische Olivia Lukaszewicz (WTA-870) met 6-0, 6-0. Henin-Hardenne, die zaterdag nog het WTA-toernooi van Sydney won, had als eerste reekshoofd geen enkel probleem met het nummer 870 van de wereld. In haar volgende wedstrijd speelt Henin-Hardenne tegen de Française Camille Pin (WTA-168).

Els Callens heeft het maandag niet gered in de eerste ronde van het vrouwen enkelspel op de Australian Open. De 33-jarige Antwerpse, het nummer 74 van de wereld, moest op court 13 in Melbourne Park haar meerdere erkennen in de negen jaar jongere Zimbabwaanse Cara Black (WTA-53). Toch gaf de Belgische veterane haar niet zomaar gewonnen: de partij duurde maar liefst 1u49. Callens won de eerste set vrij makkelijk met 6-2, maar verloor de twee volgende telkens met 6-3.

Kim Clijsters (WTA-2) heeft aangekondigd zeker deel te nemen aan de Australian Open. De deelname van Clijsters was een tiental dagen onzeker nadat een enkelblessure haar tot opgave had gedwongen in de Hopman Cup, een landencompetitie voor gemengde duo's. Clijsters speelt haar eerste wedstrijd dinsdag.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud