Advertentie

Hillary Clinton benoemt Bill tot bemiddelaar als ze president is

De Amerikaanse Democratische presidentskandidate Hillary Clinton zal haar man Bill Clinton benoemen tot bemiddelaar in internationale crisissen als ze president wordt. De voormalige president van de VS zal dan vooral als bemiddelaar optreden in het Midden-Oosten. Dat heeft Hillary Clinton zaterdag gezegd in een interview met de Irish Times.

(afp) "Ik ben een grote voorstander om de hulp van voormalige presidenten in te roepen voor zulke missies", zei de senator en kandidate voor de presidentsverkiezingen van 2008.

"Als ik president ben zal ik zeker een beroep doen op de eerste president Clinton om zijn ziel te leggen in de moeilijke vraagstukken in de wereld", aldus Hillary Clinton.

De presidentskandidate heeft kritiek op het "sporadische engagement" van de regering van George W. Bush in het Israƫlisch-Palestijns conflict en vindt dat de VS meer kunnen doen. Maar zulke inspanningen vereisen uitzonderlijke diplomatieke talenten en een internationale autoriteit, aldus Hillary Clinton die een allusie maakte op haar man.

Foto Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud