Advertentie

Hirsi Ali werkt aan vervolg Submission

(belga) - VVD-Tweede-Kamerlid Hirsi Ali werkt aan een vervolg op 'Submission', de film over de mishandeling van moslimvrouwen die ze eerder met de vermoorde cineast Theo van Gogh maakte.

Het ondergedoken Kamerlid zegt dat maandag in een interview met NRC/Handelsblad. Het is het eerste vraaggesprek met het zwaar bedreigde Kamerlid sinds de moord op Van Gogh.

Het thema van het tweede deel van 'Submission' is volgens Hirsi Ali de manier waarop volgens haar de islam het individu onderdrukt. "Met als uitgangspunt de positie van de vrouw. En daarnaast wil ik nog steeds het islamitisch onderwijs afschaffen. Niet afbranden dus! Dat is iets heel anders.''

Hirsi Ali werkt ook aan een boek dat de titel Shortcut to enlightenment heeft. "Ik wil moslims de korte weg wijzen naar de Verlichting", aldus Hirsi Ali.

Producent Gijs van de Westelaken, de zakenpartner van de vermoorde regisseur, bevestigt dat er contact met de politica is geweest over het maken van de volgende Submission-film. "Het plan was altijd al om meerdere films te maken", vertelt hij. "Theo wilde de volgende delen ook wel regisseren, maar hij eiste wel meer humor in de vervolgen. Hij heeft ook de helft van het script van Submission I geschrapt omdat mensen volgens hem na tien minuten wel zouden afhaken."

Van de Westelaken wil nog niet speculeren over welke regisseur Van Gogh zou kunnen vervangen bij het maken van nieuwe Submission-film. "We wachten tot Ayaan met concrete plannen komt.".

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud