Iban Mayo testte positief in Tour de France

De 29-jarige Spaanse wielrenner Iban Mayo testte tijdens de afgelopen Tour de France positief op het gebruik van EPO (érythropoïétine). Dat maakte zijn team Saunier Duval maandag bekend. Het team heeft de renner onmiddellijk geschorst.

(belga) 'We hebben van de Internationale Wielerunie UCI het bericht gekregen dat Iban Mayo op 24 juli, tijdens de rustdag in de Tour, positief testte op het gebruik van EPO', meldt Saunier Duval in een officieel communiqué op zijn internetsite. De renner wordt geschorst en zal ontslagen worden als ook de tegenexpertise positief blijkt.'Mayo eindigde op de zestiende plaats in de Tour, na de Alpen (achtste etappe) stond hij nog op de derde plaats in het klassement. In de Ronde van Italië won hij dit jaar een etappe. In die ronde van Italië leverde hij ook al een positieve dopingtest af. Hij ontsprong toen echter de dans, omdat niet bewezen kon worden dat zijn hoog testosterongehalte een gevolg van doping was.

Twee andere renners leverden in de Tour een positieve dopingtest af: de Kazach Alexandre Vinokourov (Astana), voor bloeddoping, en de Italiaan Cristian Moreni (Cofidis), voor testosteron. Nog tijdens de Tour werd bekend dat de Duitser Patrik Sinkewitz (T-Mobile) bij een controle buiten competitie in juni op het gebruik van testosteron betrapt was. De Deen Michael Rasmussen, die in aanloop naar de Tour enkele dopingcontroles gemist had en tegen zijn team gelogen had over zijn verblijfplaats, werd door Rabobank als geletruidrager uit de Tour genomen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud