IJsberen, extreme koude en hevige storm voor Dansercoer en Hubert

Ondanks extreme temperaturen, een hevige storm en onverwachte ontmoetingen met enkele ijsberen gaat de expeditie "The Arctic Arc" van de Belgische poolreizigers Alain Hubert en Dixie Dansercoer gewoon door, zo werd woensdag gemeld in een persmededeling.

(belga) Hubert en Dansercoer vertrokken op 1 maart voor een noordpoolexpeditie van Siberië naar Groenland. De tocht van ongeveer 4.300 kilometer zal om en bij de vier maanden duren.

Het avontuur van beide poolreizigers begon bij een temperatuur van -42°C. Door de wind zakte die temperatuur in de loop van de reis zelfs nog verder tot -60°C.

Het tweetal moest op 26 maart ook noodgedwongen een hele dag in hun tent blijven omwille van een hevige storm waardoor de zichtbaarheid buiten bijna nul bedroeg.

Momenteel kunnen Alain Hubert en Dixie Dansercoer hun pooltocht afleggen "in het licht" aangezien het op de noordpool nu 24 uur op 24 dag is, maar de tocht begon op een moment dat het zeer lang donker bleef en de ijslaag nog redelijk dun was.

De Belgische avonturiers kregen ook twee keer bezoek van enkele ijsberen. "Noodgedwongen moest Alain Hubert in de lucht schieten om de dieren weg te jagen", luidt het.

Momenteel hebben beiden al 480 kilometer afgelegd en hebben ze een kleine week achterstand op hun schema. Ze bevinden zich op ongeveer 413 kilometer van de noordpool.

Foto Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud