Ijslandse zakenman neemt West Ham over

De Ijslandse miljardair Eggert Magnusson bevestigde dinsdagochtend dat het consortium van zakenmannen van zijn land dat hij voorzit, licht op groen heeft gekregen voor de overname van de Engelse voetbalclub West Ham.

(belga) De raad van bestuur van de Premier League club heeft het overnamevoorstel van de Ijslandse connectie aanvaard.

'Ik ben zowel opgetogen als vereerd dat Terry Brown (huidig voorzitter en belangrijkste aandeelhouder van de club) ons aanbod voor West Ham wenste te steunen', verklaarde Magnusson in een communiqué. De steenrijke Ijslander (59) zal de voorzittersfunctie innemen, nadat hij ontslag heeft genomen uit het Uitvoerend Comité van de Europese Voetbalbond (UEFA) en als voorzitter van de Ijslandse Bond.

'Deze wissel van eigenaar komt op een erg belangrijk moment in de geschiedenis van de club. Terry Brown en zijn directieteam hebben de voorbije jaren formidabel werk geleverd door de funderingen van de club te versterken. Daarop wil ik bouwen (...), om West Ham een nieuw glorietijdperk binnen te loodsen', aldus nog het communiqué.

De groep rond Magnusson bezit al 83 procent van de aandelen en de raad van bestuur raadde de overige aandeelhouders aan om hun deel te verkopen. Met het nieuws komt er een einde aan de maandenlange geruchtenmolen over de toekomstige eigenaar van de club, maar kan ook wel het afscheid betekenen van de Argentijnse internationals Carlos Tevez en Javier Mascherano tijdens de wintertransferperiode. De twee kwamen in augustus over, vermoedelijk als deel van een overnamebod van de Engels-Iraanse zakenman Kia Joorabchian.

De nieuwe sterke man verzekerde trainer Alan Pardew al dat hij mag aanblijven en in januari nieuwe spelers mag inkopen. West Ham staat momenteel 16e in de Premier League met 11 punten uit 13 wedstrijden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud