J.K. Rowling is best verdienende auteur

'Harry Potter'-auteur J.K. Rowling verdient veruit de meest centen als schrijfster. Het voorbije jaar rijfde ze elke seconde meer dan vijf pond (6,4 euro) binnen. Dat meldt het Amerikaanse vakblad Forbes.

(belga) - Volgens Forbes verdiende Rowling de voorbije maanden een totaal van 170 miljoen pond (216 miljoen euro). Dat is zes keer hoger dan de schrijver die de tweede plek wist te veroveren in de lijst van Forbes: James Patterson, de auteur van "Along Came A Spider" (1992). Stephen King strandde op een derde plaats met 25 miljoen pond (31 miljoen euro).

Forbes omschrijft het werk van de 43-jarige Rowling als 'de literaire sensatie voor kinderen'. 'De tovenarij transfomeerde J.K. Rowling van een moeder die leefde van de bijstand tot een miljardair die de ene bestseller na de andere schrijft.'

De 'Harry Potter'-serie, ontstaan in 1997, heeft de wereld aan het lezen gezet. Meer dan 400 miljoen exemplaren van de Harry Potter-boeken gingen over de toonbank. Van de zeven verhalen zijn er intussen al vijf verfilmd.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud