Jan Decleir verkozen tot beste acteur op Internationaal Filmfestival in Noord-Korea

Op het Internationaal Filmfestival in het Noord Koreaanse Pyongyang heeft de Vlaamse acteur Jan Decleir de Prijs voor Beste Mannelijke Acteur (Award for Best Male Actor) gewonnen.

(belga) Dat meldt het Vlaams Audio Visueel Fonds. Jan Decleir kreeg de prijs voor zijn vertolking in de films Verlengd weekend (Hans Herbots) en Off Screen (Pieter Kuipers) die beide in Officiële Competitie werden vertoond.

De internationale jury prees Decleir voor zijn vakmanschap en de 'naturel' waarmee hij zeer uiteenlopende personages weet tot leven te brengen. Het Internationaal Filmfestival van Pyongyang liep van 13 tem. 22 september. Verlengd weekend van Hans Herbots ging bij ons in oktober vorig jaar in première, als eerste van de door VTM en het Vlaams Audiovisueel Fonds geïnitieerde Faits Divers projecten.

In dezelfde reeks kwamen later ook Dennis van Rita, De hel van Tanger en Vidange perdue uit. Producent van Verlengd weekend is Jean-Claude Van Ryckeghem voor A Private View. De film is bij ons ondertussen uit op dvd (Bridge Entertainment). Off Screen van Pieter Kuipers is een Vlaams-Nederlandse coproductie die begin 2005 in de zalen uitkwam, en waarvoor Decleir in september vorig jaar al bekroond werd tot Beste Acteur op het Wereldfilmfestival van Montreal.

Vlaams producent is Anja Daelemans voor Another Dimension of An Idea. De film verscheen bij ons op dvd bij Universal.

(foto belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud