Jan Ullrich bevestigt gesprekken over comeback in 2007

De Duitse wielrenner Jan Ullrich heeft op zijn website voor de eerste keer toegegeven dat hij wel degelijk onderhandelt over een comeback in 2007. "Het is een publiek geheim dat ik met teams en sponsors over een comeback spreek, maar er is nog niets beslist", schrijft de winnaar van de Tour de France 1997.

(belga) De 33-jarige Duitser, die in juli door zijn werkgever T-Mobile ontslagen werd nadat zijn naam genoemd werd in de affaire Puerto, geeft geen verdere details, maar de Russische zakenman Oleg Tinkov steekt niet onder stoelen of banken dat hij de renner wil onderbrengen bij zijn continentale ploeg Tinkoff. De zakenman trok eerder al de Amerikaan Tyler Hamilton en de Duitser Danilo Hondo aan. De twee zaten allebei een dopingschorsing uit.

Ullrich, die ontkent dat hij doping heeft gebruikt, zal alvast niet vervolgd worden door het Spaanse gerecht. Er zouden geen bewijzen bestaan die Ullrich in verband brengen met de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes, de spilfiguur in de grootschalige dopingzaak.

Ullrich meldt op zijn site nog dat hij momenteel in Oostenrijk en Italië traint. "Opnieuw beginnen trainen was zwaar, maar het doet me goed dat ik opnieuw op de fiets zit", aldus Ullrich. "De voorbereiding verloopt zoals gepland."

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud