Jan Ullrich zes maanden geschorst

Jan Ullrich is dinsdag in Frankfurt door de tuchtcommissie van de Duitse wielerbond voor zes maanden geschorst. De tourwinnaar van 1997 werd op 12 juni betrapt op het verboden gebruik van amfetaminen. De schorsing werd medegedeeld door de Duitse wielerbond. Eerder op de dag verklaarde BDR-voorzitter Sylvia Schenk nog dat pas op 9 augustus uitspraak zou worden gedaan.

De schorsing van de 28-jarige renner gaat onmiddellijk in en duurt tot 23 maart 2003. December en januari gelden niet als wielermaanden. De straf is mild. Ullrich had voor twaalf maanden uitgesloten kunnen worden. Voorzitter Barth van de tuchtcommissie, die uit drie leden bestond, verklaarde dinsdag dat zijn commissie ervan overtuigd was dat Ullrich het verboden middel niet had ingenomen met de bedoeling er harder van te gaan fietsen. "Dit is geen doping in de strikte zin, maar een overtreding van de antidopingreglementen," aldus Barth.

Ullrich gaf toe twee pillen, vermoedelijk exctasy, aangenomen en geslikt te hebben bij een bezoek aan een disco in München. Op de daaropvolgende dag werd hij tijdens een onaangekondigde dopingcontrole positief bevonden. De test werd uitgevoerd in een revalidatiekliniek bij Bad Wiessee in Beieren waar hij herstelde van een knie-operatie in mei.

Ullrich, winnaar van het olympisch goud in Sydney, werd na zijn positieve controle door zijn ploeg Telekom met vakantie gestuurd en verblijft tot het einde van de Ronde van Frankrijk in Florida. Het parket van München stelt ook een onderzoek in naar de toedracht van de zaak.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud