'Jeugd vindt snel rijden oké'

Slechts een op de drie bestuurders onder de dertig vindt snel rijden sociaal onaanvaardbaar. Met de leeftijd wordt die groep groter, schrijven de Corelio-kranten woensdag.

(belga) - Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) heeft een studie naar de attitude tegenover verkeersveiligheid en het beleid uitgesplitst naar leeftijd, geslacht en woonplaats. Het is het eerste rapport in zijn soort. De grootste verschillen zitten in de houding tegenover snelheid. Opvallend is dat jongeren (onder de 30 jaar) opmerkelijk toleranter zijn tegenover snel rijden. Slechts 36 procent noemt het sociaal onaanvaardbaar. De tolerantie neemt af met de jaren.

Dit is een aansporing om onze campagnes nog meer specifiek te richten op deze doelgroep en ook hun mediakanalen te gebruiken, zegt Werner De Dobbeleer, woordvoerder van het BIVV.

Wat de afkomst betreft, Brusselaars keuren snel rijden het meest af, gevolgd door de Vlamingen en dan pas de Walen. Het percentage van mensen die vinden dat snel rijden levens in gevaar brengt, is het laagst in Vlaanderen (73,5 procent), en het hoogst in Wallonië (82 procent).

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud