Advertentie

Johnny Hallyday pas ten vroegste begin april Belg

De Franse zanger Johnny Hallyday wordt pas ten vroegste begin april Belg. De kamercommissie Naturalisaties buigt zich momenteel over het dossier, maar een definitieve beslissing is nog niet gevallen, stelt commissievoorzitter Guy Hove (VLD).

(belga) Het persagentschap AFP liet dinsdag weten dat het Franse dagblad Le Parisien gewag maakt van een beslissing van de commissie over het dossier van Johnny Halliday. Die zou het al "gevalideerd" hebben.

Dat klopt echter niet helemaal. Het dossier wordt momenteel onder de loep genomen door een aantal commissieleden, een procedure die voor alle naturalisatieaanvragen wordt gehanteerd. Het aantal aanvragen wordt immers verdeeld over een reeks werkgroepen waarin telkens drie kamerleden zetelen. Bestaat er binnen zo'n werkgroep geen consensus, dan verhuist het dossier naar de plenaire commissie. De eerstvolgende plenaire commissie vergadert op dinsdag 27 februari. Wanneer er geen problemen bestaan, hoeft de plenaire commissie niet meer tussen te komen.

Wat het dossier Johnny Hallyday betreft, is het echter niet duidelijk of het op de plenaire commissie wordt behandeld of niet. Hoedanook is het de plenaire vergadering die het laatste oordeel velt. Alle naturalisatiedossiers worden gebundeld in een wetsontwerp waarover de voltallige Kamer moet stemmen. Volgens Guy Hove gebeurt dat pas ten vroegste één maand na de vergadering van de plenaire commissie voor Naturalisaties. Aangezien het ontwerp dan nog dient te worden gepubliceerd in het Staatsblad mag de Franse zanger - wiens vader Belg was - zich pas ten vroegste begin april Belgisch staatsburger noemen.

Volgens Le Parisien wil Hallyday om fiscale redenen in Monaco gaan wonen. Als Frans staatsburger kan dat niet. Belgen kunnen dat wel - onder meer Justine Henin woont officieel in het prinsdom -, twee jaar nadat ze daarvoor een aanvraag hebben ingediend.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud