Advertentie

Jos Daerden nieuwe trainer van voetbalclub Bergen

(belga) - Jos Daerden is de nieuwe trainer van Bergen. De Limburger zette maandagmiddag zijn handtekening onder een contract dat hem tot het einde van het seizoen aan de Waalse club bindt.

Daerden volgt bij Bergen de vorige week maandag ontslagen Italiaan Sergio Brio op. Die laatste werd de laan uitgestuurd omwille van de slechte resultaten en de verzuurde relatie met de spelers en de supporters. Bergen is voorlaatste in de stand, met 5 punten uit 8 wedstrijden.

Daerden trekt zaterdag al met Bergen naar Racing Genk. Dat is de ploeg waar hij in april als hulptrainer aan de deur werd gezet, samen met de Nederlandse coach Sef Vergoossen. Zijn zoon Koen staat er op het middenveld. 'Dat wordt in vele opzichten een speciale wedstrijd', aldus Daerden in een reactie aan Belga. 'Ik heb er niet alleen drie prettige jaren opzitten bij Genk, mijn zoon speelt er bovendien nog steeds. Dat ik er nu al terugkeer, en dan nog als coach van Bergen, is leuk.'

De 49-jarige Daerden speelde achtereenvolgens voor FC Luik, Tongeren, Standard, het Nederlandse Roda, Beerschot en Ekeren en speelde vijf maal voor de Rode Duivels. Als trainer was Daerden actief bij Beveren (1992-1995), Lommel (1995-1996), Standard (1996-1997), Lierse (1997-1998) en opnieuw Lommel (1999). In het seizoen 2000-2001 trainde hij de Nederlandse tweedeklasser Eindhoven VV. Daerden keerde nadien terug naar Belgiƫ in de functie van adjunct van Sef Vergoossen bij Genk. De Limburgse club werd dat seizoen kampioen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud