Justine Henin-Hardenne is ITF-wereldkampioene van 2006

Justine Henin-Hardenne is door de Internationale Tennisfederatie (ITF) gelauwerd als ITF-wereldkampioene van 2006. Dat maakte de organisatie maandag bekend in een communiqué.

(belga) Voor Henin-Hardenne is de titel de kroon op een fantastisch seizoen waarin ze de vier finales van de grandslamtoernooien bereikte, zes titels won waarbij Roland Garros en de Masters, en het jaar afsloot als nummer 1.

Het is de tweede keer dat Henin-Hardenne de onderscheiding krijgt. Eerder gebeurde dit ook al in 2003. "Ik wil de ITF bedanken voor deze erkenning. Het is een hele eer", zegt de Belgische. "Tennis wordt gedurende een heel jaar gespeeld. Om het seizoen als nummer 1 te beëindigen, moet je constant op topniveau presteren. Ik ben hier erg fier op."

Bij de mannen gaat de titel voor het derde opeenvolgende jaar naar Roger Federer. De Zwitser speelde net als Henin-Hardenne de vier grandslamfinales, won er drie van (Australian Open, Wimbledon en US Open), pakte twaalf titels en beëindigde het jaar onbedreigd op de eerste plaats.

"Het is een eer dat ik voor het derde jaar op een rij ITF-wereldkampioen ben", aldus Federer, die na Bjorn Borg, Ivan Lendl en Pete Sampras pas de vierde speler is die hierin slaagt. "Het was een fantastisch jaar voor mij. Opnieuw als nummer 1 eindigen, twaalf titels winnen waarbij drie grandslams en eindelijk de finale halen op Roland Garros. Het ITF-diner in Parijs is altijd een leuke avond en het zal mij opnieuw de kans geven om te toosten op het succesrijke 2006 en om te vieren met de andere wereldkampioenen en mijn vrienden in de tennisfamilie."

"Roger Federer was de voor de hand liggende keuze als ITF-wereldkampioen na zijn buitengewoon seizoen", verduidelijkt ITF-voorzitter Ricci Bitti. "In een erg spannende verkiezing bij de vrouwen heeft de regelmaat van Justine Henin-Hardenne op de grote toernooien de doorslag gegeven."

In het dubbelspel gaan de titels van wereldkampioenen naar de Amerikaanse broers Mike en Bob Bryan, en het Amerikaans-Australische duo Lisa Raymond-Samantha Stosur.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud