Justine Henin-Hardenne wint WTA-toernooi New Haven

Justine Henin-Hardenne (WTA-3) heeft zaterdag het met 465.000 euro gedoteerde WTA-toernooi van New Haven gewonnen. In de finale van het laatste voorbereidingstoernooi op het US Open gaf haar tegenstandster, de 30-jarige Amerikaanse Lindsay Davenport (WTA-11), op met een schouderblessure.

(belga) Onze 24-jarige landgenote had toen de eerste set met 6-0 gewonnen en stond in de tweede set 1-0 voor.

Henin-Hardenne, tweede reekshoofd op het hardcourt in New Haven, liet in de eerste set geen spaander heel van zevende reekshoofd Davenport, begin dit jaar nog nummer een van de wereld. De olympische kampioene snelde in amper 22 minuten naar 6-0. Na de eerste set liet Davenport zich aan de rechterschouder verzorgen, maar dat bracht geen soelaas. Toen de Amerikaanse ook in de tweede set meteen haar opslagspel moest inleveren, gaf ze er de brui aan. Davenport had over de hele partij slechts 12 punten gemaakt.

In de onderlinge confrontaties staat het nu 7-5 voor Henin-Hardenne, die de laatste zeven duels won. Bij die zeven zeges is dan wel één forfait van Davenport meegeteld.

Justine Henin-Hardenne steekt haar 28e toernooizege op zak, de vijfde dit seizoen. Eerder dit jaar won ze ook in Sydney, Dubai, Roland-Garros en Eastbourne. In totaal speelde ze dit jaar al acht finales. In de Australian Open, Berlijn en Wimbledon was ze runner-up.

(foto belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud