Justine Henin speelt dit seizoen niet meer

(belga) - Justine Henin-Hardenne (WTA 3) komt dit seizoen niet meer in actie, dat schrijft de tennisster op haar website. De olympisch kampioene van Athene zegt dat ze nood heeft aan rust. Henin moest het afgelopen jaar verschillende maanden aan de kant blijven omwille van een virusinfectie. Die zou haar nog steeds parten spelen.

'Na lang nagedacht te hebben, heb ik besloten een punt te zetten achter mijn seizoen van 2004', steekt Henin-Hardenne (foto: belga) van wal. 'Ik ben eigenlijk niet terug op krachten kunnen komen zoals ik het gehoopt had deze laatste weken. Het virus dat ik tijdens de maand april opliep, is niets meer dan het effect van de grote vermoeidheid waarin ik terechtkwam sinds enkele maanden. Ik heb de afgelopen twee jaar veel moeite gedaan om daar waar ik nu ben te geraken, om nummer één van de wereld te worden, Grand Slams en een Olympische titel te winnen. Ik denk dat de vermoeidheid die toegeslagen heeft normaal en begrijpelijk is.'

'Ook al is mijn seizoen van 2004 heel moeilijk geweest, ondanks alles zal het heel positief blijven op het gebied van resultaten: 5 overwinningen dit jaar waaronder twee grote titels (Australian Open en het enkeltoernooi op de Spelen van Athene), dat is niet verwaarloosbaar. Het tennis heeft me opnieuw grootse momenten doen beleven. Dat is zonder twijfel het belangrijkste', besluit Henin-Hardenne.

Het gewezen nummer één van de wereld hoopt er begin 2005 dus opnieuw volledig te staan. De Women Tennis Trophy, het exhibitietoernooi in Charleroi (18-19 december), blijft voorlopig wel nog op haar programma staan.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud