Justine Henin wint zesde toernooi van het jaar

Justine Henin heeft zondag het WTA-tennistoernooi in het Canadese Toronto (hard/1 miljoen euro) gewonnen. In de finale versloeg het nummer 1 van de wereld de Servische Jelena Jankovic (WTA 3) na 2,5 uur met 7-6 (7/3) en 7-5.

(belga) Voor Henin is het de zesde toernooizege van het jaar na overwinningen in Roland Garros, Dubai, Doha, Warschau en Eastbourne. In totaal heeft Henin nu 35 WTA-toernooien op haar erelijst.

Henin en Jankovic speelden tot voor deze finale zes keer tegen elkaar, waarvan vier keer in 2007, en steeds was onze landgenote de beste.

Henin, die het toernooi van Toronto ook in 2003 won, begon dus als favoriete aan de partij, maar toch was het Jankovic die in het vierde spel de eerste break forceerde en uitliep tot 4-1. In het zevende game brak Henin terug, waarna de set gelijk opging tot 5-5. Toen ging Henin een tweede keer door de opslag van de Servische en kwam 6-5 voor. In het volgende spel kreeg Henin een setbal maar Jankovic werkte die weg en snoepte zelfs Henins opslag af. Zo moest een tiebreak uitsluitsel brengen. Daarin kwam Henin 5-1 voor, een marge die ze niet meer uit handen gaf (7-3).

In set twee was het opnieuw Jankovic die het best startte en 2-0 uitliep. Henin kwam terug tot 2-2, verloor opnieuw haar service (4-2) maar kwam dankzij een tweede break weer langszij (4-4). Vervolgens behield Henin haar opslag en versierde bij 5-4 en 30/40 een eerste matchbal, maar die kon ze niet benutten (5-5).

Na een memorabel elfde game, met liefst tien keer deuce, kwam Henin in het twaalfde spel 0/40 voor. Jankovic kon de drie matchpunten wegwerken, redde vervolgens nog een wedstrijdbal, maar bij de zesde matchbal was de moedig strijdende Servische er toch aan voor de moeite: 7-5 voor Henin, die met vertrouwen naar de US Open van eind deze maand kan.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud