Advertentie

Kabouter-auteur Wil Huygen overleden

In zijn woonplaats Bilthoven is vorige week woensdag Wil Huygen overleden, bekend van de 'kabouterboeken' die hij maakte met wijlen Rien Poortvliet.

(belga) - Dat heeft uitgeverij Kok Omniboek in Kampen dinsdag laten weten, de dag van de begrafenis in Nijmegen.

Huygen, een arts, was 86 jaar. In 1976 publiceerde hij met zijn vriend Poortvliet (die de illustraties verzorgde) het prentenboek 'Leven en werken van de kabouter'. Vorig jaar verscheen bij uitgeverij Van Holkema en Warendorf de zestigste druk van deze klassieker.

Dankzij de Amerikaanse uitgeverij Harry N. Abrams, die het boek publiceerde onder de titel 'The Gnomes', werd het destijds een internationaal succes. Er werden volgens een woordvoerster van Kok miljoenen exemplaren verkocht in meer dan twintig talen.

In 1981 volgde 'De oproep der kabouters' en in 1988 'Het boek van Klaas Vaak', dat in 2003 werd herdoopt in 'Tussen gaap en slaap'.

'De wereld van de kabouter' lag nog altijd maar op het schap. "Aan deze lancune komt nu een einde. In juni 2009 verschijnt dan 21 jaar na dato de eerste Nederlandse druk van 'De wereld van de kabouter'", aldus de zegsvrouw van de verantwoordelijke uitgeverij Kok Omniboek.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud