Advertentie

'Khadak' (Peter Brosens) geselecteerd voor Venice Days

'Khadak' de eerste lange fictiefilm die de Vlaamse documentairemaker Peter Brosens heeft geregisseerd samen met Jessica Woodworth, is geselecteerd voor de Venice Days tijdens het 63e Internationaal Filmfestival van Venetië (31/08 - 09/09).

(belga) De film gaat er in wereldpremière. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). De Venice Days is een 'jonge sectie' die sinds 2003 wordt georganiseerd op het festival. Door zijn selectie dingt 'Khadak' mee voor de 'Label Europa Cinemas' Prijs die de winnende film financieel ondersteunt bij zijn release in de lidstaten van de EU. Als speelfilmdebuut komt de film bovendien in aanmerking voor de Luigi de Laurentiisprijs.

'Khadak' speelt zich af in de Mongoolse steppe en vertelt het verhaal van een 17-jarige herdersjongen die het heft in eigen handen neemt nadat de bevolking door de overheid wordt gedeporteerd wanneer een epidemie bij de dieren wordt vastgesteld. Samen met een jonge dievegge brengt hij een revolutie op gang.

De fotografie is van Rimvydas Leipus, de muziek van Michel Schöpping, Altan Urag en de Belgische componist Dominique Lawalrée.

Peter Brosens maakte eerder verschillende bekroonde documentaires over Mongolië. 'Khadak' is mee gefinancierd door het VAF.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud