KIA sponsort Belgische voetbalbond

De Zuid-Koreaanse autobouwer Kia Motors wordt een van de sponsors van de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Dat bevestigde voorzitter François De Keersmaecker gisteren aan De Tijd. 'Volgende week wordt het contract officieel ondertekend', zegt De Keersmaecker.

(foto belga) Kia Motors is al aanwezig op de Belgische voetbalvelden als shirtsponsor van FC Brussels.

(tijd) - Over de duur van de overeenkomst of de waarde van het contract is nog niets bekend. De Keersmaecker: 'Maar het past in de toekomstige strategie van de Voetbalbond. Via een commerciële manager hopen we dat we deuren van grote bedrijven geopend krijgen.'

Het contract komt er omdat de Franse autobouwer Peugeot zijn contract met de bond niet verlengt. Peugeot heeft er een termijn opzitten van twee keer vier jaar en wil zijn budgetten verdelen over meer algemene reclame en promotie.

Kia Motors is geen onbekende speler in de voetbalsponsoring. Eerder deze maand sloot de wagenconstructeur een driejarig contract met de Belgische voetbalclub FC Brussels. Via zijn zusterbedrijf Hyundai is KIA ook actief als sponsor van de wereldvoetbalbond FIFA.

JJ

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud