Kidman onttroont Witherspoon als best betaalde Hollywoodactrice

De Australische Nicole Kidman, Oscarwinnares in 2002 ("The Hours"), is de best betaalde Hollywoodactrice van het jaar 2006. Gemideld streek de ex van Tom Cruise 17 miljoen dollar per film op. Dat blijkt uit de inkomstenlijst die het vakblad Hollywood Reporter jaarlijks publiceert.

(afp) De Australische schone volgt Reese Witherspoon, die vorig jaar op één belandde en dit jaar met 15 miljoen per film een plaatsje zakte. Witherspoon moet op plaats twee wel het gezelschap dulden van de Texaanse blondine Renee "Bridget Jones" Zellweger, en van de vedetten van Charlie's Angels, Drew Barrymore en Cameron Diaz.

Verdienden in 2006 eveneens niet onaardige bedragen: Halle Berry, de ster van "Monster's Ball" (14 miljoen) en de Zuid-Afrikaanse Charlize "Monster" Theron (10). De top wordt vervolledigd met Angelina "Tomb Raider" Jolie (10), Kirsten "Spider-Man 2 en 3" Dunst (tussen 8 en 10) en Jennifer "Friends" Aniston (acht).

Voor het eerst in de vijf jaar dat de Hollywood Reporter zijn lijst publiceert, komt Julia Roberts er niet op voor. Dat is toe te schrijven aan de niet-filmische beslommeringen van de dame met haar tweelingkinderen. Roberts blijft wel recordhoudster: in betere tijden haalde zij twintig miljoen per film.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud