Advertentie

Kikkertje van 25 miljoen jaar ontdekt in Mexico

Mexicaanse paleontologen hebben in de zuidelijke provincie Chiapas een minuscuul kikkertje ontdekt dat sedert 25 miljoen jaar opgesloten zit in een druppel hars. Dat hebben de wetenschappers woensdag bekendgemaakt.

(belga) "Dit exemplaar behoort tot het eerste Mioceen, dit wil zeggen zowat 25 miljoen jaar oud. Hiervan zijn er slechts twee of drie gevonden in de hele wereld", aldus Gerardo Carbot, een wetenschapper verbonden aan het Natuurhistorisch en Ecologisch Instituut van Chiapas.

Het veramberde hars met de kikvorsachtige werd twee jaar geleden door een handelaar gevonden in het plaatsje Simojovel. De man stelde zijn vondst nadien tentoon in zijn winkel, zich niet bewust van de waarde ervan. Pas later kwam specialisten de zaak ter ore.

Met toestemming van de vinder, werd het kikkertje onderzocht. "Daardoor hebben we kunnen bepalen dat de kikker van 7,5 millimeter deel uit maakt van de familie van de brachycephalidae", aldus Carbot. Het dier heeft historische waarde en een onschatbare economische waarde.

Eerder werden in de Dominicaanse Republiek en in Rusland soortgenoten van dit type kikker gevonden die 30 tot 40 miljoen jaar oud zouden zijn.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud