Advertentie
Advertentie

Kim Clijsters speelt zeker nog in oktober

Kim Clijsters, die dit jaar afscheid neemt van het tennis, heeft zaterdag op haar website laten verstaan dat ze zeker nog de toernooien van Luxemburg (24-31/09) en Stuttgart (1-8 oktober) zal afwerken. Het toernooi in Duitsland zou haar laatste moeten worden. Zondag reist de nummer vijf van de wereld af naar het WTA-toernooi in Miami.

(belga) Haar dagboektekst van zaterdag 17 maart begon de Limburgse tenniskampioene wel met de veelzeggende titel 'Het tennis is zo goed als voorbij'. Ze somde de toernooien op die ze nog zeker gaat spelen: Miami (22/03-02/04)), Warschau (30/04-06/05), Wimbledon (25/06-02/07) en dus Luxemburg en Stuttgart. "Met beide toernooien en beide toernooidirecties heb ik al jaren een hele goeie band: dat zijn schitterende mensen. Voor sommige fans worden die toernooien de laatste kans om me nog eens te zien spelen", zegt Clijsters.

Roland Garros (28/05-03/06) laat Clijsters vallen, ook al om haar trouwfeest van 14 juli met de Amerikaanse basketter Brian Lynch voor te bereiden. "Roland Garros laat ik vallen omdat ik in die week naar Amerika reis om het feest daar voor te bereiden. Ik zou trouwens ook niet gekwetst willen geraken net voor mijn trouwfeest", zegt ze lachend.

Over deelname aan de US Open (27/08-09/09), het enige grandslamtoernooi dat ze al kon winnen, twijfelt Clijsters nog. Dat laat ze afhangen van haar huwelijk en wat daarna gebeurt. "Op 14 juli is het de grote dag: ons huwelijk in Bree. Tien dagen later geven we een feest in Amerika en daarna gaan we twee weken op huwelijksreis. Het is dan ook nog een vraagteken of ik de US Open ga spelen", klinkt het.

Of ze begin november nog meedoet op de Masters in Madrid, waar de beste acht van het jaar actief zijn, rept ze met geen woord.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud