Kind uit echtscheiding scheidt later vaker zelf

Volwassenen die als kind de scheiding van hun ouders meemaakten, lopen dubbel zoveel kans zelf te scheiden. Ook zijn ze vaker depressief. Dat blijkt uit een studie van de universiteit Gent, zo berichten maandag De Standaard, Het Volk en Het Nieuwsblad.

(belga) Kinderen ondervinden de zware negatieve gevolgen van een scheiding van hun ouders dus tot in de volwassen leeftijd.

Socioloog Piet Bracke van de Universiteit Gent ondervroeg bijna 5.000 mannen en vrouwen van rond de veertig jaar, van wie de ouders gemiddeld zo'n twintig jaar geleden uit elkaar gingen. Of ze nu gehuwd zijn of samenwonend, de kinderen hebben minder stabiele relaties en riskeren twee keer zoveel als anderen dat de relatie afbreekt.

Andere bevinding is dat kinderen van gescheiden ouders 25 tot 35 procent meer kans lopen een depressie te krijgen. De onstabiele relatie en/of de eigen scheiding maken ongelukkig. Daarnaast blijft ook de pijn van de ouderlijke scheiding nazinderen. Daarenboven hebben kinderen uit gebroken gezinnen later een lager inkomen, wat ook invloed heeft op hun gemoedstoestand.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud