Advertentie

Klacht Rik Daems tegen Dag Allemaal ongegrond verklaard

De Raad voor de Journalistiek heeft de klacht van VLD-politicus Rik Daems tegen het weekblad Dag Allemaal ongegrond verklaard. De Raad vindt dat er geen aanwijzingen zijn dat Dag Allemaal Daems onder druk heeft gezet om een interview te geven over zijn privéleven.

(belga) Daems kwam begin januari in het nieuws met zijn echtscheiding en zijn relatie met PS-kamerlid Sophie Pécriaux, die zwanger is van de politicus. De VLD'er had kort voordien een interview gegeven aan Dag Allemaal, waarin hij wel zijn echtscheiding maar niet zijn nieuwe relatie bekendmaakte.

Daems diende klacht in bij de Raad voor Journalistiek omdat Dag Allemaal hem onder druk gezet zou hebben om zijn privéleven bekend te maken.

De Raad stelt nu dat Daems zelf een interview heeft voorgesteld, nadat zijn woordvoerder door een journalist van het weekblad gecontacteerd was om na te gaan of de geruchten over zijn echtscheiding klopten.

De Raad stelt ook vast dat de heisa die nadien over het privéleven van Daems is ontstaan, niet het gevolg was van het interview, maar van de gegevens die in andere media bekend raakten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud