'Klassieke rode cover Suske en Wiske vervangen door tekening'

Na zestig jaar verdwijnt de klassieke rode cover van de stripalbums van Suske en Wiske. De voorpagina wordt voortaan een hele tekening, omdat de Standaard Uitgeverij de best verkopende strip van de Benelux modern wil houden. Dat meldde het VTM-nieuws maandagavond.

(belga) In 1946 bestond de cover van het eerste Suske en Wiske-album "Op het eiland Amoras" uit een vierkante tekening die volledig met rood omgeven was. In de loop der jaren viel de rode band rechts voor een stuk weg en verschenen de strips soms in een diep oranje in plaats van in klassiek rood.

Twee jaar geleden startte een nieuwe ploeg met de inhoudelijke vernieuwing in de strips, wat resulteerde in opnieuw meer Vandersteen-humor in klassieke verhalen.

De verkoop van gewone edities is de laatste decennia gedaald. Dat wordt echter goedgemaakt door speciale uitgaven en acties als krant plus strip. In de jaren zeventig werden jaarlijks 2,8 miljoen strips verkocht. Vandaag zijn dat er 3,5 miljoen per jaar.

Ook worden de Suske en Wiske-strips opnieuw iets klassieker. "De bruine broek van Suske met zakken is verdwenen. Het is weer een zwarte lange broek en het kleedje van Wiske heeft weer halflange mouwen", aldus VTM.

Het nieuwe album "De Curieuze Neuzen" verschijnt in Vlaanderen en Nederland samen op 230.000 exemplaren en ligt vanaf woensdag in de winkel.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud