Kruisiging Madonna lokt woede uit in Nederland

Popicoon Madonna is nog niet begonnen met haar concert in Nederland of ze brengt al heel wat mensen in beroering. De christelijke partij SGP en de SGP-jongeren protesteren tegen het moreel verval dat zij zou veroorzaken met haar liedjes en optredens, zoals zondag en maandag in de Amsterdam ArenA.

(tijd/belga) - Madonna haalde zich de woede van de SGP'ers op de hals omdat zij tijdens haar Confessions-wereldtournee aan een kruis hangt met een doornenkroon op haar hoofd als ze het lied 'Live to Tell' zingt. Minister Donner liet vrijdag op vragen van de SGP weten de commotie wel te begrijpen, maar geen mogelijkheden te zien voor een verbod op de kruisigingsscène. Daarop lieten de SGP-jongeren weten na het concert van Madonna aangifte te gaan doen van godslastering.

De Stichting Schreeuw om leven van de vroegere EO-directeur Bert Dorenbos houdt tijdens het concert een 'gebedswandeling' rond de ArenA om te protesteren tegen de volgens de organisatie godslasterlijke songs en acts van de zangeres.

Ondanks al die commotie zal het zondag en maandag toch vooral om de muziek draaien, want daar komen tenslotte de fans voor naar een inmiddels uitverkochte ArenA. Madonna zal tijdens het concert 27 nummers brengen. Tussendoor zal ze zich zeven keer verkleden en acht verschillende paren schoenen aan doen. Meestal gaat het om ontwerpen van Yves St. Laurent. In totaal zijn er dertig outfits ontworpen door Jean Paul Gaultier voor de dansers en uiteraard Madonna zelf.

Alles wordt vervoerd in twee privé-vliegtuigen en door 350 mensen iedere keer uitgepakt en weer opgebouwd.

De tournee van Madonna deed ook Italië aan waar ze in aanvaring kwam met Vatikaan en polemieken veroorzaakte in de pers. Een peroonlijke uitnodiging van de popzangeres aan het adres van paus Benedictus kon daaraan niets verhelpen.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud