KUL schenkt kunstwerk van Fabre aan stad Leuven

(belga) - De K.U.Leuven schenkt naar aanleiding van haar 575-jarig jubileum een 23 meter hoog kunstwerk van Jan Fabre aan de stad Leuven. Het monumentaal project wordt op 26 oktober onthuld op het Ladeuzeplein voor de Universiteitsbibliotheek. Sinds enkele dagen zijn de werken voor de oprichting van het kunstwerk aan de gang. Op uitdrukkelijk verzoek van Fabre wordt nog niets prijsgegeven over hoe het er zal uitzien.

Na afsluiting van het feestjaar in 2001 wilde de KUL de succesvolle samenwerking en verbondenheid met de stad symbolisch tot uitdrukking brengen via de schenking van een uitzonderlijk en blijvend kunstwerk aan Leuven. De opdracht werd gegeven aan Jan Fabre. Om te weten te komen wat hij gecreƫerd heeft, blijft het wachten tot 26 oktober.

Momenteel staat op het Ladeuzeplein al een dunne paal van 23 meter hoog opgesteld waartegen het kunstwerk zal worden aangebracht. In de geruchtenmolen circuleren allerlei namen van amfibieƫn. Een reusachtige kever of kikker worden het meest genoemd.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud