Advertentie

Kunstbiënnale van Venetië met 77 landen

In totaal 77 landen zullen dit jaar op de Kunstbiënnale in Venetië vertegenwoordigd zijn, zoveel als nooit tevoren. Onder het motto 'Met het verstand denken, met de geest voelen - De kunst in de tegenwoordige tijd' willen de deelnemers aan het Canal Grande nieuwe werken en trends uit hun land van herkomst presenteren.

(belga) Onder andere Libanon en Turkije zijn er voor het eerst bij, terwijl Afrika een eigen continentaal paviljoen krijgt. Het doel is in de toekomst te kijken en niet naar het verleden, aldus de orgnaisatoren dinsdag in Rome bij de voorstelling van de tweejaarlijkse kunstmanifestatie.

De 52ste Biënnale, die op 10 juli haar poorten opent, zal ook dit jaar plaatsvinden in het Giardini-park en het Wapenarsenaal aan het Canal Grande. Naast de landenpaviljoenen loopt er tot 21 november ook opnieuw een grote internationale tentoonstelling. Artiestiek leider van de Biënnale is voor de eerste keer een Amerikaan: Robert Storr. 'Op die wijze kunnen twee culturen -de Amerikaanse en de Europese uit Venetië- zich met elkaar vergelijken', zei voorzitter Davide Croff.

Storr, een gerenommeerd kunstexpert, is onder andere directeur van de Yale School of Art en adviserend curator aan het Philadelphia Museum of Art. 'Bij de samenstelling van een tentoonstelling gaat het niet om kunstenaars en werken te verzamelen die ik goed vind, maar veeleer die die voor discussie zorgen', verklaarde Storr.

Tegelijkertijd raakte bekend dat de kunstbiënnale nu ook een ruimere samenwerking nastreeft met kunstmanifestaties uit de Europese buurlanden. Zo zal het in de toekomst ook dialoog gevoerd worden over de projecten van dat ogenblik met Art Basel, Documenta in Kassel en de expositie Skulptur-Projekte in Münster, zo luidt het.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud