Kunstenares en choreografe Andrée Marlière overleden

De Vlaamse schilderes, balletdanseres en choreografe Andrée Marlière is donderdag 10 januari 2008 op 73-jarige leeftijd overleden in het Sint-Augustinus ziekenhuis te Wilrijk, na een zware strijd tegen kanker. Marlière werkte onder andere samen met Maurice Béjart en vormde met Jeanne Brabants een stuwende kracht in de organisatie van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen.

(belga) - Andrée 'Dédée' Marlière kende een succesvolle, internationale carriere als balletdanseres. Als 14-jarige studeerde ze aan de Londense 'Sadler's Wells Ballet School'. De studie zou het begin betekenen van een lange carrière die haar van 1950 tot 1989 naar Parijs, Firenze, Rome, Berlijn en de rest van de wereld zou brengen. Ook met het Koninklijk Ballet van Vlaanderen reisde ze als choreografe de wereld rond.

Later ontdekte Marlière ook andere artistieke talenten. In tekeningen en aquarellen wou ze de weerspiegeling van theatrale ontwerpen, liefde en emotie, en illustraties van haar eigen interpretaties vastleggen.

Andrée Marlière wordt op 17 januari 2008 om 11.30 uur begraven in haar woonplaats te Liezele (Puurs).

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud