Landis wil zijn naam zuiveren

Op een persconferentie in Madrid heeft Tourwinnaar Floyd Landis vrijdagavond nogmaals bevestigd dat hij geen doping heeft gebruikt.

(belga) 'Ik heb geen doping genomen. Ik heb als renner altijd hoge testosteronwaarden gehad. Zowel tijdens de voorbije Tour als in mijn hele carrière zijn de waarden altijd helemaal natuurlijk tot stand gekomen. Ik ben bereid om een nieuwe test te ondergaan om mijn onschuld te bewijzen.'

'Je moet dit geen dopingzaak noemen. Toen ik het nieuws hoorde, was ik even verbaasd en ontgoocheld als iedereen. Ik ben nog altijd trots op mijn zege, die het resultaat was van jaren trainen en inspanningen leveren. Ik was de sterkste in de Tour', aldus Floyd Landis, die werd geflankeerd door zijn advocaat José Maria Buxeda, tevens de raadsman van Robert Heras, die positief testte na zijn Vueltazege 2005.

De derde Amerikaanse Tourwinnaar ooit (na Greg LeMond en Lance Armstrong) wil er alles aan doen om zijn naam te zuiveren. 'Op dezelfde manier als andere sportlui dat voor mij hebben gedaan, wil ik testen ondergaan om te bewijzen dat de niveaus die ik heb volledig natuurlijk zijn en geproduceerd worden door mijn eigen organen', dixit Landis, die eraan toevoegde dat hij al zes keer was gecontroleerd in de Tour en veertien keer tijdens het seizoen, telkens met goed gevolg.

Landis zei ook dat hij cortisone-injecties kreeg voor zijn heupprobleem. Waarschijnlijk zal Landis een nieuwe heup moeten laten steken. Tot die dag, zei de Amerikaan nog, wil hij in competitie blijven fietsen.

Floyd Landis legde na de 17e rit in de Tour een positieve dopingtest af. In zijn urine bleek een abnormaal niveau testosteron/epitestosteron.

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud