Lazio Roma en AS Roma met schrapping bedreigd

De twee grote voetbalclubs van de Italiaanse hoofdstad Rome, Lazio Roma en AS Roma, hebben nog steeds geen licentie voor het komende seizoen. Om die reden zijn de twee clubs dinsdagavond van de inschrijvingslijst voor het seizoen 2002/2003 geschrapt.

De clubs hebben nog zes dagen de tijd om hun scheefgegroeide financiële situatie recht te trekken. Gebeurt dat niet, dan spelen de twee volgend seizoen niet in de Serie A.

De beslissing van de Italiaanse voetbalbond werd dinsdag pas na het sluiten van de beurs van Milaan bekend gemaakt. De aandelen van AS Roma en Lazio Roma staan op die beurs genoteerd, een forse koersdaling kunnen de clubs missen als kiespijn.

Ook zes clubs uit de Serie B hebben nog geen licentie: Fiorentina, Genua, Messina, Napels, Palermo en Verona. Alle clubs hebben tot donderdag 25 juli, 19u00, de tijd om beroep aan te tekenen tegen de beslissing. Ze kunnen de beslissing ook ongedaan maken door voor 29 juli, 19u00, de gevraagde financiële garanties voor te leggen.

De clubs hebben allemaal grote schulden door de immense transferbedragen die ze betaalden en de rijkelijke salarissen die ze hun topspelers uitkeren.

Algemeen wordt verwacht dat zowel AS Roma als Lazio Roma nog met oplossingen voor de dag zullen komen die de licentiecommissie zullen overtuigen. Het is immers ondenkbaar dat de Italiaanse hoofdstad in één klap beide Europese topclubs zou verliezen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud