Leuvens filmfestival brengt 280 kortfilms

Op de 12de editie van het Internationaal Kortfilmfestival (vroeger 'Leuven Kort') in Kunstencentrum Stuk zijn van 2 tot en met 9 december zijn 280 kortfilms te zien. De films zijn verdeeld over 31 compilaties, die enkele keren vertoond worden in de loop van het festival.

(belga) Zowel nieuwe films, highlights uit de vorige editie, animatiefilms, 'comedy shorts' en kortfilms voor kids komen aan bod. In de reeks 'Ode aan het Oosten' zitten Oost-Europese films.

Op 6 december is, in Belgische première, de reeks 'DichtVorm' te zien, hedendaagse Vlaamse poëzie in animatievorm. Het gaat om vijftien filmpjes van telkens 2 minuten, gemaakt door verschillende jonge regisseurs. Alle mogelijke animatietechnieken zijn gebruikt om de gedichten in beeld te brengen. Een gelijkaardig project in Nederland, opgezet samen met het ministerie van Onderwijs, kende daar een enorm succes.

Zoals steeds lopen er ook enkele competities. Voor de Europese Kortfilmcompetitie voor fictiefilms werden uit meer dan 1.350 inzendingen 35 titels geselecteerd. De Vlaamse kortfilmcompetitie is onderverdeeld in de categorieën fictie (22 films geselecteerd), animatie (16) en videoclip (15). De videoclips zijn te zien op de site www.stubru.be . Daarnaast wordt ook de Humo Award uitgereikt aan een van de vijf humoristische kortfilms die door Humo geselecteerd werden ( www.humo.be ).

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud