Advertentie

Leuvens Kulturama lokt recordaantal van 26.000 bezoekers

De vijfde editie van het Leuvense cultuurfestival Kulturama heeft het recordaantal van meer dan 26.000 bezoekers gelokt. Vorig jaar werden slechts 16.000 bezoekers geteld.

(belga) Kulturama duurde dit jaar vier in plaats van drie dagen. Kulturama is een initiatief van het stadsbestuur waaraan meer dan 30 culturele organisaties uit het Leuvense participeerden.

Van donderdag tot en met zondagavond waren op tal van plaatsen meer dan 160 culturele activiteiten te beleven. Alle kunstvormen kwamen hierbij aan bod. Hoogtepunten waren volgens organisator Steven Dusoleil het "El Gran Teatro Del Mundo" van Fabuleus, het dj-festival en het Artefact-festival rond kunst en nieuwe media, en het In Situ-gebeuren in de Centrale Bibliotheek van de K.U.Leuven.

De opvallendste activiteiten waren de 24 uren durende opvoering van Erik Satie's "Vexations", de tentoonstelling over de Argentijnse striptekenaar José Munoz, een tentoonstelling over kunstzinnige ontwerpen van het Leuvense bedrijf Materialise met onder meer een stoeltje zonder moer, bout of vijs, een concert met alpenhoornen, het "Pleidooi Voor Het Geschreven Woord" door Jos Geysels, optredens van Carl Graig en Laurent Garnier, wetenschappers die uitleggen waarom vrouwen geen eieren meer leggen, en dies meer.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud