Liverpool als eerste naar finale Champions League

Liverpool heeft zich dinsdag als eerste geplaatst voor de finale van de Champions League voetbal. In de terugwedstrijd van de halve finale tegen Chelsea, in Liverpool, was het 1-0 na de reguliere speeltijd en de verlengingen, en moesten strafschoppen de beslissing brengen. Liverpool won die strafschoppenreeks met 4-1.

Dirk Kuyt scoorde de beslissende strafschop - foto epa

(belga) - De Deen Daniel Agger maakte in de 22ste minuut van de reguliere speeltijd het enige doelpunt van de wedstrijd, toen hij een pass van Gerrard van buiten het strafschopgebied over de grond binnentrapte. Daardoor was de stand over de twee wedstrijden 1-1.

Beide teams kregen nog kansen, en in de eerste verlenging leek Dirk Kuyt de beslissende goal gemaakt hebben. De grensrechter vlagde hem echter af, wat op de beelden nadien een twijfelachtige beslissing leek.

In de strafschoppenreeks miste Arjen Robben al meteen de eerste strafschop van Chelsea. Lampard kon daarop nog even de hoop hoog houden, maar toen Geremi de derde strafschop miste, was het voorbij voor Chelsea. Dirk Kuyt mocht de beslissende strafschop binnenschieten, nadat eerder al zijn ploegmaats Boudewijn Zenden, Xabi Alonso en Steven Gerrard hadden gescoord.

De finale wordt op 23 mei in Athene gespeeld. De tegenstander van Liverpool wordt het Engelse Manchester United of het Italiaanse AC Milan, die woensdag in Milaan hun terugwedstrijd spelen. De heenwedstrijd eindigde op 3-2 in het voordeel van Manchester.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud