Advertentie

'Lost Persons Area' wint Scenario-prijs in Cannes

"Lost Persons Area", het speelfilmdebuut van Caroline Strubbe heeft vrijdag de SACD Prijs voor Beste Scenario gewonnen tijdens het palmares van de Semaine de la Critique op het Internationaal Filmfestival van Cannes. Dat meldt he Vlaams Audiovisueel Fonds vrijdag.

(belga) - Regisseur Caroline Strubbe, die ook het scenario schreef, en producent Tomas Leyers waren aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen.

De Semaine de la Critique is de oudste nevensectie van het festival en stelt eerste en tweede films van beloftevol filmtalent aan het grote publiek voor. "Lost Persons Area" dingt ook mee naar de Caméra d'Or voor Beste Speelfilmdebuut. De film komt in september in de Belgische zalen.

De film vertelt over Bettina en Marcus, een passioneel koppel dat in een kantine leeft temidden van een immense vlakte met eindeloze rijen pylonen. Marcus tracht zijn eigen bedrijf in het onderhoud van hoogspanningslijnen op te starten. Bettina, die droomt van een beter leven, runt de kantine voor de arbeiders. Hun negen jaar oude dochter, Tessa, die zoveel mogelijk uit de school tracht weg te blijven, zwerft over de vlakte op zoek naar objecten en snuisterijen om zich mee bezig te houden. Als Marcus de Hongaarse ingenieur Szabolcs aanwerft als partner voor zijn bedrijf, neemt het onconventionele leven van het koppel een nieuwe wending. Een tragisch accident haalt echter hun zoektocht naar het geluk overhoop...

De hoofdrollen worden vertolkt door Zoltan Miklos Hajdu, Kimke Desart, Sam Louwyck, Lisbeth Gruwez. De film werd in beeld gebracht door Nikolas Karakatsanis (van onder meer "Small Gods"). De producent is Tomas Leyers (Minds Meet).

Vorig jaar won "Aanrijding in Moscou" van Christophe Van Rompaey ook al de SACD Prijs voor Beste Scenario tijdens de Semaine de la Critique.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud