Advertentie
Advertentie

Luk Perceval ontvangt Friedrich-Luft-Preis

De voorstelling Maria Stuart, in regie van Luk Perceval aan de Schaubühne in Berlijn, ontvangt de Friedrich-Luft-Preis als beste voorstelling van het jaar 2006. Die prijs wordt uitgereikt door een onafhankelijke jury van acteurs, journalisten en vertegenwoordigers van culturele organisaties, samengesteld door de krant "Berliner Morgenpost". Dat meldt Perceval maandag in een persbericht.

(belga) Luk Perceval mocht de Friedrich-Luft-Preis ook in 2003 al in ontvangst nemen, toen voor zijn voorstelling Andromache, die hij eveneens regisseerde voor de Berliner Schaubühne.

De prijs wordt sinds 1992 uitgereikt door de Berliner Morgenpost. De naam van de prijs verwijst naar theatercriticus Friedrich Luft, die tot kort voor zijn dood in 1990 vier decennia lang het referentiepunt was voor het Berlijnse theaterleven.

"Maria Stuart" is een toneelstuk van Schiller. Het was de eerste productie van Perceval als huisregisseur van de Schaubühne. Het stuk draait om de ontmoeting tussen twee vrouwen en twee werelden: de ene vrouw is religieus en zinnelijk, de andere verlangt naar macht en is rationeel.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud