Madonna verwekt 'nog maar eens' schandaal

(belga) - Een nieuw album van de Amerikaanse zangeres Madonna, dat binnenkort zal verschijnen, leidt tot grote consternatie in kringen van de Kabbalah, de mystieke joodse beweging waarvan de 47-jarige zangeres aanhanger is.

Een van de liedjes van het album is gewijd aan een van de grote leiders van de leer. Dat meldt de Israëlische krant Maariv zondag.

Het lied 'Isaac', verwijst naar rabbijn Isaac Louria, die in de zestiende eeuw van Safed, in Galilea, het centrum van de Kabbalah maakte. Volgens de rabbijnen van Safed "verbiedt de joodse wet het gebruik van de naam Ari (de bijnaam van Isaac) om er profijt uit te slaan. Wat Madonna doet is niet correct", stelt de directeur van een joodse school die de naam van de rabbijn draagt. "Ik kan enkel medelijden hebben met haar, om de straf die ze vanuit de hemel zal krijgen."

Madonna, die haar naam veranderde in Esther, hangt al meerdere jaren de Kabbalah aan. Ze nam in september 2004, tijdens een door de media druk gevolgd bezoek aan Israël, deel aan een internationale conferentie over de leer en bezocht er verscheidene heilige plaatsen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud