Magritte-schilderij gestolen in Jette

Donderdagochtend rond 10 uur hebben onbekenden het werk "Olympia" van de Belgische surrealist René Magritte gestolen uit de voormalige woning van de schilder in Jette.

(belga) - Dat bevestigt de lokale politie. De waarde van het werk uit 1948 wordt geschat tussen 3 en 4 miljoen euro. Er werd niet geschoten, maar de aanwezigen zijn in shock.

De woning aan de Esseghemstraat in Jette, na de dood van de schilder omgevormd tot museum, kan enkel op afspraak worden bezocht. Toen donderdagochtend onaangekondigd een man aanbelde, besloot het personeel hem toch binnen te laten. Daarop trok de man een wapen en bedreigde samen met een mededader de aanwezige personeelsleden en twee bezoekers.

De twee waren enkel geïnteresseerd in het olieverfschilderij "Olympia" dat een naakte vrouw voorstelt aan de rand van het water. De daders namen het werk van 60 op 80 centimeter mee en vertrokken met de wagen. Pas toen ging het alarm in het museum af en kwam de politie ter plaatse.

Het labo van de federale politie is ter plaatse om sporen van de daders te zoeken. Er wordt ook een robotfoto opgesteld en een buurtonderzoek uitgevoerd.

Magritte huurde samen met zijn vrouw de benedenverdieping van het huis aan de Esseghemstraat van 1930 tot 1954. Hij heeft er de helft van zijn oeuvre geschilderd.

Nieuwsreportage VTM:

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud