Marc Moulin overleden

©Photo News

Muzikant, componist en Brussels journalist Marc Moulin is op 66-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van keelkanker. Het overlijden dateert van vrijdag maar werd, overeenkomstig zijn wilsbeschikking, dinsdag bekendgemaakt na afloop van de begrafenis in strikt intieme kring op het kerkhof van Elsene.

(belga) - Marc Moulin verzorgde sinds 12 jaar een rubriek in het weekblad Télémoustique. Die bijdrage, onder de titel "Humoers", had hij pas veertien dagen geleden om medische redenen opgeschort.

Marc Moulin was economist van opleiding maar raakte ook in Vlaanderen bekend als radiomaker. Voor de RTBF had hij al meerdere programma's gemaakt toen hij in 1976 Radio Cité lanceerde. Gedurende een decennium een toonaangevende weekendradio op FM.
Op muzikaal vlak componeerde of produceerde Marc Moulin onder meer voor Lio, Alain Chamfort, Jacques Duvall of de groep Sparks.

Zijn eigen muzikale loopbaan begon aan het einde van de jaren '60. Samen met zijn vriend en jazzgitarist Philip Catherine stichtte hij een jazz-funck-rockgroep. Nadien richtte hij het jazz-rockcollectief Placebo dat internationale faam genoot.

Aan het einde van de jaren '70, lanceerde Marc Moulin samen met Dan Lacksman en Michel Moers de electrogroep Telex. Met het nummer "Eurovision" vertegenwoordigde het trio in 1980 België op het Eurovisie Songfestival.

Vanaf het einde van de jaren '90 bracht Marc Moulin onder zijn eigen naam meerdere albums uit, met een eigen mengeling van jazz, electro en soul. Van "Top Secret" uit 2002 werden wereldwijd meer dan 100.000 exemplaren verkocht. Nadien verschenen nog "Entertainment" in 2004 en "I am you", zijn laatste album uit 2007.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud