Marc Wilmots trainer bij Sint-Truiden

(belga) - De oud-international Marc Wilmots is de nieuwe sportieve baas van de Limburgse eersteklasser STVV.

Voor Wilmots is een rol weggelegd als manager en coach: 'Ik heb gekozen voor STVV, omdat ik er 'goesting' in heb. Het eerste seizoen moet men niet teveel verwachten. Ik wil in samenwerking met Guy Mangelschots een stabiele club op sportief en financieel vlak uitbouwen'.

Over de onmiddellijke sportieve toekomst deed Wilmots alvast een verrassende uitspraak. 'Ik heb met Rudi Assauer van Schalke 04 gesproken over een samenwerking. De manager van Schalke 04 was direct akkoord om mij te helpen. Roland Duchâtelet moet nu nog naar Assauer gaan om te kijken op welke manier een club kan opgebouwd worden. Bovendien opent dat de deur om eventueel jonge talenten van Schalke naar STVV te brengen. Met mensen als Assauer en Guy Mangelschots heb ik een schat aan ervaring naast mij. Tenslotte ben ik toch een jonge snaak van 35 die nog veel te leren heeft. Ik heb wel een duidelijke visie over mijn taak. Er kan maar een sportieve baas zijn en dat ben ik. Ik ga natuurlijk overleggen met Guy Mangelschots', besloot de nieuwe sportieve patron van STVV.

Wilmots krijgt een budget ter beschikking, stelt de staf samen, bepaalt de transfers en kiest het spelsysteem.

Over zij duobaan neemt senator Wilmots een duidelijk standpunt in: 'De meeste senatoren hebben nog een tweede baan. Ik zal de balans opmaken na een jaar, dat wil zeggen in september, als ik enkele maanden STVV achter de rug heb.'

Wilmots volgt Jacky Mathijssen op die naar de eersteklasser Charleroi overstapte.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud